高考省级导航

全国 A安徽 B北京 C重庆 F福建 G广东 广西 甘肃 贵州 H河南 河北 湖南 湖北 黑龙江 海南 J江苏 江西 吉林 L辽宁 N内蒙古 宁夏 Q青海 S山东 山西 陕西 四川 上海 T天津
     X新疆 西藏 Y云南 Z浙江

高考语文高频试题、高中语文题库汇总-压中真题已成为一种习惯

语言文字运用 识记字音: 形声字的分辨 多音字的分辨 习惯性误读字 辨识字形: 近义字的分辨 易混成语熟语 正确使用词语实词虚词: 近义实词辨析 近义虚词辨析 正确使用熟语包括成语: 成语的使用 其他熟语的使用 标点符号的使用 辨析并修改病句: 语序不当 搭配不当 表意不明 不合逻辑 扩展语段: 语句连贯排序 语言得体 仿写句式 选用变换句式 正确运用常见修辞手法 文言文阅读 理解实词在文中的含义 理解虚词的意义和用法 理解分析文言句段: 文言句式 词类活用 古今异义 一词多义 通假字 翻译 断句 概括分析 文言语段综合训练 名句名篇默写 名句 文学常识 古代诗歌鉴赏 语言风格类题目 诗歌常识 文学类文本阅读 分析综合 鉴赏评价 欣赏作品的形象 写作 序列训练: 立意准确 结构严谨 辩证分析 耀眼的亮点 常见题型 知识点 实用素材 作文升格

2010年江苏高考英语真题(五)
2010-12-24 18:53:44 来源:91考试网 作者:www.91exam.org 【
微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员、事业编、教师等考试资料40G!
eat-grandfather probably built houses and furniture.Sometimes people were known for the color of their hair or skin, or their size, or their special abilities. When there were two men who were named John in the same village, the John with the gray hair probably became John Gray. Or the John was very tall could call himself John Tallman. John Fish was probably an excellent swimmer and John Lightfoot was probably a fast runner or a good dancer.Some family names were made by adding something to the father’s name. English-speaking people added –s or –son. The Johnsons are descendants of John; the Roberts family’s ancestor was Robert. Irish and Scottish people added Mac or Mc or O. Perhaps all of the MacDonnells and the McDonnells and the O’Donnells are descendants of the same Donnell.


参考答案: B     答案解析:
156.Which of the following aspects do the surnames in the passage NOT cover?
 A.Places where people lived.  B.People’s characters.  C.Talents that people possessed.  D.People’s occupations.  
参考答案: C     答案解析:
257.According to the passage, the ancestors of the Potter family most probably _______.
 A.owned or drove a cart  B.made things with metals  C.made kitchen tools or contains  D.built houses and furniture  
参考答案: D     答案解析:
358.Suppose and English couple whose ancestors lived near a leafy forest wanted their new-born son to become a world leader, the baby might be named _______.
 A.Beatrice Smith  B.Leonard Carter  C.George Longstreet  D.Donald Greenwood  
参考答案: A     答案解析:
459.The underlined word “descendants” in the last paragraph means a person’s _____.
 A.later generations  B.friends and relatives  C.colleagues and partners  D.later sponsors   2、B It is reported that conservation groups in North America have been arguing about the benefits and dangers of wolves. Some groups believe wolves should be killed. Other people believe wolvesMust be protected so that they will not disappear from the wilderndss(荒野) For Killing Wolves In Alaska,the wolf almost disappeared a few years ago,because hunters were killing hundreds 0f them forsport .However.1aws were established to protect the wolves from sportsmen and people who catch the animals for their fur.So the woIf population has greatly increased. Now there are so many wolves that they are destroying their own food supply. A wolf naturally eats animals in the deer family. People in the wilderness also hunt deer for food.Many of the animals have been destroyed by the very cold winters recently and by changes in the wilderness plant life.When the deer can’t find enough food,they die. If the wolves continue to kill large numbers of deer,their prey(猎物)will disappear some day.And the wolves will.too.So we must change the cycle of life in the wilderness to balance the ecology.If we killed more wolves,we would save them and their prey from dying out.We’d also save some farm animals. In another northern state,wolves attack cows and chickens for food.Farmers want the government to send biologists to study the problem.They believe it necessary to kill wolves in some areas and to protect them in places where there is a small woIf population. Against Killing Wolves If you had lived long ago,you would have heard many different stories about the dangerous wolf.According to most stories,hungry wolves often kill people for food

Tags:江苏高考英语真题
】【打印繁体】 【关闭】 【返回顶部
下一篇2010年江西高考英语真题江西

网站客服QQ: 960335752 - 14613519 - 791315772