微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员、事业编、教师等考试资料40G!
1Future musicologists will lose much sleep over Philip Glass because_____. A.Philip Glass’ works are consistently changing based on the different context and various external conditions.B. Philip Glass’s music is characterized by its unintelligibility.C.Philip Glass is ignorant of establishing an immutable, sacrosanct urtextD.Philip Glass’s works are totally alien to modern and even future audience 参考答案: A 推理题。文章刚开始就提到未来的音乐学家会在格拉斯身上耗费掉许多睡眠,引申来看就是格拉斯的作品会很耗费人的精力。接下来文章就介绍了格拉斯作品的特点,格拉斯的作品会因环境、时代的变化作出许多变动,他不相信那种永恒不变的文本,这也就可能是未来音乐学家要耗费许多精力在他身上的原因。文章下面还举了具体的例子说明了他如何把自己的歌剧改编成协奏曲,因此,A最为符合原文。----------------------------------------2To make the opera become a concert, Mr. Glass trimmed _____. A.the tale of the multicolored bathing capB. the quotations form Carole KingC.Mr. Bojangles’ sceneD.Lucinda Childe’s adventure 参考答案: C 细节题。文章第二段中提到演出的版本删去了两个小时,而且删节比较明显。在说明删节的内容时,作者却指出了一些完整的情节,这一点容易让考生混淆,所以就需要从中挑出那些哪些是删节了的。原文提到,露辛达·恰洛兹彩色游泳帽的故事是完整的,引用Carole King的话"我感到了地动,"也是的,而Bojangles先生却被逐出了,因此,答案为C。D选项有一定的迷惑性,Lucirda Childe的故事实际上就是彩色游泳帽的故事,但是选项中用了adventure这个词是无中生有,因此可以排除该选项。----------------------------------------3Which one of the following is NOT true of the new version of "Einstein on the Beach" ? A.The former structure and format was kept constantly for the majority partB.The version was changed into a concert with a more formal procedure and a more fixed settingC.The version was a success partly because of the advantages brought by the trimsD.The version was tighter than its ancestor 参考答案: A 细节题。题干要求找出关于"爱因斯坦在海滩"这部作品描述错误的选项。选项A,文章第二段提到格拉斯先生将这部剧作的结构和形式视为神圣,表演了5个小时,可是在新版本中删去了2个小时,其结构和形式应该发生了变化。因此,这个选项有可能是错误的