TOP

2004年职称英语卫生类a级考试试题(详解版)(三)
2012-10-29 21:07:38 来源: 作者:91考试网职称英语 【 】 浏览:256次 评论:0
95 percent.

36.Which of the following is NOT true of chronic diseases in the US?

A.They account for 70%of all deaths.

B.They are responsible for most of the health care costs.

C.They often result in unhealthy lifestyles.

D.They are largely preventable.

37.The author mentions all the following ways of disease prevention EXCEPT

A.better diet.

B.increased exercise.

C.less smoking.

D.more frequent hand washing.

38.The passage indicates that spending more money on disease prevention will mean

A.greater responsibility of the government.

B.less need for input、into treatment.

C.higher costs of health care.

D.more lifestyle choices for people.

39.The purpose of the,S15 million program is to

A.promote disease prevention.

B.build more highways.

C.help poor communities.

D.wipe out chronic diseases.

40.Early cancer screening Can help reduce significantly

A.the death rates for a11 chronic diseases.

B.the kinds of cancer attacking people.

C.the incidence rate for cancer.

D.the death rate for cancer.

参考答案:

36.C  37.D  38.B  39A  40.D

 

2004年职称英语卫生类A级考试试题及答案

The Body Thieves

In the early nineteenth century in Britain,many improvements were being made in the world of medicine.Doctors and Surgeons were becoming more knowledgeable about the human body.Illnesses that had been fatal a few years before were now curable.However, Surgeons had one problem.They needed dead bodies to cut up,or dissect(解剖).This was the only way that they could learn about the flesh and bones inside the body。and the only way to teach new surgeons to carry out operations.

The job of finding these dead bodies was carried out by an unpleasant group of people called“body snatchers'’.They went into graveyards(墓地)at night and,using wooden shovels to make less noise。dug up any recently buried bodies.Then they took the bodies to the medical schools and sold them.A body could be sold for between£5 and~10,which was a lot of money at that time.The doctors who paid the body snatchers had all agreement with t}them—they never asked any questions.They did not desire to know where the bodies came from,as long as they kept arriving.

The most famous of these body snatchers were two men from Edinburgh called William Burke and William Hare.Burke and Hare were different because they did not just dig Up bodies from graveyards.They got greedy and thought of all easier way to find bodies.Instead of digging them up,they killed the poorer guests in Hare’s small hotel.Dr.Knox,the respected surgeon they worked for, never asked why all the bodies they brought him had been strangled (勒死).For many years Burke and Hare were not caught because,unsurprisingly, the bodies of their victims were never found by the police.They were eventually arrested and put on trial in 1 829.

The judge showed mercy to Hare and he was released but Burke Was found guilty and his punishment was to be hanged.Appropriately, his body Was given to the medical school and he ended up on the dissecting table,just like his victims.In one small way,.justice was done.

Now,over 150 years later, surgeons do not need the help of criminals to learn their skills. However,the science of surgery could not have developed without their rather gruesome(令人毛骨悚然的) help.

41.The problem facing British surgeons in the early 19thcenturywas that

A.some illnesses remained incurable.

B.few people were willing to work as surgeons.

C.medical expenses were too high.

D.dead bodies were not easily available.

42.The body snatchers used wooden shovels because

A.they did not wish to spoil the dead bodies.

B.they wanted to keep the bodies to themselves

C.they were afraid of being caught.

D.they were careful not to disturb anyone.

43.Burk and Hare differed from other body snatchers in that

A.they got other people to dig up bodies for them.

B.they sold the bodies only to one surgeon.

C.they dug up bodies not just from graveyards.

D.they resorted to murder to get bodies.

44.The bodies of Burke’s and Hare’s victims couldn’t be found by the police because

A.they had been stolen.

B.they had been strangled.

C.they had been dissected.

D.they had been buried.

45.The body thieves contributed in their gruesome way to

A.medical advancement.

B.legal progress.

C.social stability.

D.material wealth.

参考答案:

41.D 42.C 43.D44 C 45.A


2004年职称英语卫生类A级考试试题及答案

第5部分:补全短文 (第46~50题,每题2分,共10分)

阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

The Dangers of Secondhand Smoke

Most people know that cigarette smoking is harmful to their health.Scientific research shows that it causes many kinds of diseases.In fact,many people who smoke get lung cancel However, Edward Gilson has lung cancer, and he has never smoked cigarettes.He lives with his wife,Evelyn,who has smoked about a pack of cigarettes a day throughout their marriage.______(46) No one knows for sure why Mr.Gilson has lung cancer.Nevertheless,doctors believe that secondhand smoke may cause lung cancer in people who do not smoke because nonsmokers often breathe in the smoke. from other people’s cigarettes.______(47)The US Environmental Protection Agency reports that about 53,000 people die in the United States each year as a result of exposure to secondhand smoke.

The smoke that comes from a lit cigarette contains many different poisonous chemicals.In the past.scientists did not也ink that these chemicals could harm a nonsmoker’s health.______(48)They discovered that even nonsmokers had unhealthy amounts of these toxic (有毒的)chemicals in their bodies.As a matter of fact,almost all of US breathe tobacco smoke at times,whether we realize it or not.For example,we cannot avoid secondhand smoke in restaurants,hotels and other public places.Even though many public places have nonsmokin

Tags:职称英语 历年真题 责任编辑:小编01
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
上一篇2012年职称英语卫生类B级真题—阅.. 下一篇2008年职称英语卫生类c级考试试题..

相关栏目

最新文章

推荐文章

网站客服QQ: 960335752 - 14613519 - 48225117