TOP

2006年职称英语卫生类c级考试试题(附详解)(三)
2012-10-29 21:07:43 来源: 作者:91考试网职称英语 【 】 浏览:322次 评论:0
d leave her, she was

A very happy.

B extremely joyful.

C in great pain.

D quite relieved.

参考答案:

36 A 37 C 38 D 39 B 40 C


2006年职称英语卫生类c级考试试题及答案

Happy Therapy (诊疗)

Norman Cousins was a businessman from the United States who often traveled around the world on business. He enjoyed his work and traveling.

Then, after returning to tile United States from a busy and tiring trip to Russia, Mr. Cousins got sick. Because he had pushed his body to the limit of its strength on the trip, a chemical change began to take place inside him. The material between his bones became weak.

In less than one week after his return, he could not stand. Every move that he made was painful. He was not able to sleep at night.

The doctors told Mr. Cousins that they did not know how to cure his problems and he might never get over the illness. Mr. Cousins, however, refused to give up hope.

Mr. Cousins thought that unhappy thoughts were causing bad chemical changes in his body. He did not want to take medicine to cure himself. Instead, he felt that happy thoughts or laughter might cure his illness.

He began to experiment on himself while still in the hospital by watching funny shows on television. Mr. Cousins quickly found that ten minutes of real laughter during the day gave him two hours of pain-free sleep at night.

Deciding that the doctors could not help him, Mr. Cousins left the hospital and checked into a hotel room where he could continue his experiments with laughter. For eight days, Mr. Cousins rested in the hotel room watching funny shows on television, reading funny books, and sleeping whenever he felt tired. Within three weeks, he felt well enough to take a vacation to Puerto Rico where he began running on the beach for exercise.

After a few months, Mr. Cousins returned to work He had laughed himself back to health.

41 Mr. Cousins got sick after returning from

A a tiring trip to Russia.

B a busy trip to the US.

C a trip around the world.

D a trip to Puerto Rico.

42 How did the doctors respond to Mr. Cousins~ illness?

A They promised to cure him.

B They didn't think he was really sick.

C They said they were unable to help him in any way.

D They told him not to give up hope.

43 Mr. Cousins attributed the bad chemical changes in his body to

A a severe illness.

B unhappy thoughts.

C weak bones,

D too much sleep.

44 What didn't Mr. Cousins do in his experiments with laughter?

A Watch funny TV shows.

B Read funny books.

C Take medicine.

D Sleep whenever he felt tired.

45 Mr. Cousins cured his own illness

A by laughing at others.

B by acting in funny shows.

C by writing funny stories.

D by taking a happy therapy.

参考答案:

41 A 42 C 43 B 44 C 45 D


2006年职称英语卫生类c级考试试题及答案

第5部分:补全短文(第46~50题,每题2分,共10分)

下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。

Mind Those Manners on the Subway

So, there you are, just sitting there in the subway car, enjoying that book you just bought______(46) Or, the person sitting next to you takes out a nail clipper (指甲) and begins cutting his or her nails.

Annoying? Many of us have to spend some time every day on public transportation______(47) So, to make the trip more pleasant, we suggest the following:Let passengers get off the bus or subway car before you can get on______(48)Stand away from the doors when they are closing

Don't talk loudly on a bus or subway. Chatting loudly with your friends can be annoying to others.______(49)

Don't think your bags and suitcases (手提箱) deserve a seat of their own.

Use a tissue whenever you cough or sneeze (打喷嚏)。 An uncovered sneeze can spread germs (细菌), especially in crowded places.

Don't cut your nails or pick your nose on public transportation.

Don't read over other people's shoulder______(50) It can make people uncomfortable. They might think you're too stingy (小气的) even to buy a newspaper. Or they might think you're judging their behavior

A Don't shout into your mobile phone on a bus or subway.

B We all know that some behaviors are simply unacceptable

C Many people do this on subways, but it's really annoying

D Getting off and on in an orderly manner can save time for al

E Suddenly, you feel someone leaning over your shoulder reading along with you.

F Don't eat food in your car

参考答案:

46 E 47 B 48 D 49 A 50 C


2006年职称英语卫生类c级考试试题及答案

第6部分:完形填空(第51~65题,每题1分,共15分)

下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。

Friends May Be Key to Living Longer

Looking for the secret of a long life? Look closely at your friends. New research suggests that having a strong network of friends helps people live longer.

"Older people with better social networks of friends were less likely to ______(51)over a 10-year follow-up (随访) period than older people with______(52) friends networks," Lynne C. Giles of Flinders University in Australia told Reuters Health.

But in what may come as a surprising finding to older people______(53) rely on their children and other relatives, having a large network of relatives was not associated with longer life, according______(54) Giles and her colleagues."Of course, that is not to say that social networks______ (55) children and other relatives are not important in many other ways," Giles said.Study after study has shown that elderly people who______(56) connected with lots of people tend to live longer lives.______ (57), few studies have examined whether different types of relationships - with friends, partners, children and______(58) relatives - have different effects on longevity (长寿)。Giles's team set out to examine the relationship between various types of social networks and______(59) in a group of almost 1,500 Australians who were at least 70 years______(60)。 Volunteers answered______(61) about their social networks and then were followed for 10 years.

The researchers took into account several factors that could have influenced how long a person lived,______(62) sex, age, health and smoking status.What the stud

Tags:职称英语 历年真题 责任编辑:小编01
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
上一篇2012年职称英语卫生类A级考试试题.. 下一篇2012年职称英语卫生类B级真题—词..

相关栏目

最新文章

推荐文章

网站客服QQ: 960335752 - 14613519 - 48225117