微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员、事业编、教师等考试资料40G!
1Which of the following titles best summarizes the text? A.Is Molecular Biology the Key to Understanding Intercellular Communication in the Brain?B.Molecular Biology: Can Researchers Exploit Its Techniques to Synthesize Peptide Hormones?C.The Advantages and Disadvantages of the Immunological Approach to Detecting Peptide Hormones.D.Peptide Hormones: How Scientists Are Attempting to Solve Problems of Their Detection and to Understand Their Function? 参考答案: D 这是一道中心主旨题。全文从头至尾讨论的是“peptide hormones”在人体内产生的部位,所以有关全文中心主旨内容的答案应该包含“peptide hormones”。从各段的主题句进行分析,第一至四段主要讲如何“detect”(探测)肽激素(peptide hormones)所产生的位置,第五段主要讲有关肽激素的“function”。可见本题的正确选项应该是D。考生在解题时一定要搞清楚原文所涉及的对象并且抓住每段的主题句以及它们之间的相互关系。----------------------------------------2The text suggests that a substance detected in the brain by use of antiserums to peptide hormones may A.have been stored in the brain for a long period of timeB.play no role in the functioning of the brainC.have been produced in some part of the body other than the brainD.have escaped detection by molecular methods 参考答案: C 这是一道审题定位题。根据题干中的“a substance detected”可把本题的正确选项迅速确定在第二段的尾句。该句所涉及的核心问题是“where”,所以本题的正确选项应该是C。考生在解题时一定要迅速而准确地进行审题定位。----------------------------------------3According to the text, confirmation of the belief that peptide hormones are created in the brain in areas other than the hypothalamus would force scientists to A.reject the theory that peptide hormones are made by endocrine glandsB. revise their beliefs about the ability of antiserums to detect peptide hormonesC.invent techniques that would allow them to locate accurately brain cells that produce peptide hormonesD.develop a theory that account for the role played by peptide hormone