微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员、事业编、教师等考试资料40G!
1The author discusses computing machines in the first paragraph primarily in order to do which of the following? A.Indicate the dangers inherent in relying to a great extent on machinesB.Illustrate his views about the approach of mathematicians to problem solvingC.Compare the work of mathematicians with that of computer programmersD.Provide one definition of intelligence. 参考答案: B 这是一道写作手法题。旨在考察考生的语言基本功和对文章段落结构的认识。这是一道比较难的题目。通过仔细阅读第一段并且把第一段和本文其它段落相联系,可推导出本题的正确选项是B。原文作者借用大家所熟悉的“computing machines”作为例子来帮助我们更好的了解“theoretical mathematics”的特点。考生在解题时一定要识别出作者的写作手法和意图。----------------------------------------2It can be inferred form the text that scientists make which of the following assumptions about scientific arguments? A.The literal truth of the arguments can be made clear only in a mathematical context.B.The arguments necessarily ignore the central question of scientific investigationC.The arguments probably will be convincing only to other scientistsD.The premises on which the arguments are based may change. 参考答案: D 这是一道审题定位与引申推导题。通过本题题干中的“arguments”一词可将本题的答案信息来源迅速确定在尾段。通过仔细阅读理解尾段的内容并且根据尾段的内容进行推导,可得知本题的正确选项应该是突出“the premises…may change”的选项D。考生在解题时即要具备迅速审题定位的能力,又要具备理解原文深层含义的能力。----------------------------------------3According to the text, mathematicians present a risk to scientist for which of the following reasons? A.Mathematicians may provide theories that are incompatible with those already developed by scientistsB.Mathematicians may define situations in a way that is incomprehensible to scientistsC.Mathematicians may convince scientists that theoretical assumptions are factsD.Scientists may come to believe that axiomatic statements are untrue 参考答案: C