微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员、事业编、教师等考试资料40G!
1The author of the text is primarily concerned with A.countering a flawed argument that dismisses a possible solution to a problem. B.reconciling contradictory points of view about the nature of a problemC.identifying the strengths of possible solutions to a problemD.discussing a problem and arguing in favor of one solution to it. 参考答案: C 这是一道中心主旨题。本文的中心主旨句是首段的尾句。通过对首段尾句以及其它段落主题句的阅读和理解,可以推导出本题的正确选项是C。考生在破解此类题型时一定要首先抓住原文的中心主旨句以及各段的主题句----------------------------------------2According to the text, incomplete combustion is more likely to occur with gasoline than with an alternative fuel because A.the combustion of gasoline releases photochemically active hydrocarbonsB.the combustion of gasoline embraces an intricate set of reactionsC.gasoline molecules have a simple molecular structureD.gasoline is composed of small molecules 参考答案: B 本题是一道指代词题型。根据题干中的“incomplete combustion”可将本题的答案信息来源迅速确定在第二段的第四句,该句中的指代词“these”暗示本题的具体答案信息来源应该在第二段的第三句。通过阅读和理解第二段的第三句可推导出本题的正确选项是B。考生在解题时对指代词一定要认真理解。----------------------------------------3The text suggests which of the following about air pollution? A.Further attempts to reduce emissions from gasoline-fueled vehicles will not help lower urban air-pollution levels.B.Attempts to reduce the pollutants that an individual gasoline-fueled vehicle emits have been largely unsuccessfulC.Few serious attempts have been made to reduce the amount of pollutants emitted by gasoline-fueled vehiclesD.Pollutants emitted by gasoline-fueled vehicles are not the most critical source of urban air pollution. 参考答案: A 本题是一道审题定位题型。通过题干中的“air pollution”可将本题的答案信息来源迅速确定在第一段,因为第一段首句中含有“noxious pollutants”,都在谈污染的问题。通过阅读和理解第一段,尤其是第一段尾句即全文的中心主旨句,可推导出本题