微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员、事业编、教师等考试资料40G!
1The preliminary decisions are made by_____. A.DuPont Pioneer, Dow Agrosciences and SyngentaB.European Union environmental officialsC. European CommisionD.Starvros Dimas 参考答案: D 细节题。本题具有一定的难度,文章一开头就提到欧盟环境官员确定了一些事实,并且建议要禁止销售转基因作物的种子。然后就提到决议在欧盟委员会中间流传。这样感觉仿佛是这些官员拟定的决议,但从文章下面的论述多次提到Dimas先生在决议中的观点,第六段也提到他的决议虽然是初步的但可能有很大影响。由此看来,该决议是Dimas先生提出的可能性大,答案为D。----------------------------------------2To the decisions, the European Commission officials’ attitudes are _____. A.skepticalB.controversialC.contradictoryD.divergent 参考答案: D 推理题。文章第一段提到这些决议目前在欧洲委员会中间流传,一些官员对禁令表示怀疑,主要害怕禁令会影响外交关系。而从文章下面的部分可以看出,这些决议仿佛在欧洲委员会中间得到一些支持,那么可以这些官员所持的态度是有分歧的。选项D最为符合题意。B选项有一定的合理性和迷惑性,但是相比D选项显得不够准确。----------------------------------------3About the decisions, which one of the following statements is TRUE? A.The decisions aims to put a ban the sale of the seeds of genetically modified corn due to political and biological concerns.B.The decisions are warmly embraced by all EU members but bitterly rejected by their trade partners.C.The decisions could probably be made even if no definitive evidence proving the products harmful is found.D.there is high possibility that the decisions would be approved by the European Commission. 参考答案: C 细节题。选项A,从全文可以看出,这些决议只是初步拟定的,还没有最后确定,而且文章也没有明确说明是否同时处于政治和生物上的考虑。因此该选项不正确。选项B,文章并没有提到是否欧盟所有成员国都对该项决议表示热情欢迎;选项C,文章第五段Dimas先生的发言人谈到了这一点,说即使没有确凿证据,欧洲委员会可以基于预防原则做出决定,这个选项是正确的;D,目前该决议还未有明确说法,该选项错误。因此,答案为C。----------------------------------------4Mr. Dimas cited many researches on the genetically modified corn in his decision in order to_____. A.dispel some officials’ doubt on his decisionsB.enhance the strength of his decision
|