微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员、事业编、教师等考试资料40G!
). 下列关于司法解释审查说法正确的是( )。
A.
最高人民法院、最高人民检察院作出的司法解释应当在公布之日起5日内报全国人民代表大会备案
B.
国务院、中央军事委员会、各专门委员会认为最高人民法院、最高人民检察院作出的具体应用法律的司法解释同法律规定相抵触,可以向全国人民代表大会委员会书面提出审查要求
C.
社会团体、企业事业组织以及公民认为此司法解释与法律规定相抵触,可以向全国人民代表大会常务委员会书面提出进行审查的建议,由常务委员会工作机构进行研究,送有关专门委员会进行审查,提出意见
D.
有关专门委员会认为司法解释与法律相抵触,可以直接要求最高人民法院、最高人民检察院予以修改
参考答案:C
· (103). 某甲为达到从海上偷渡去某国的目的,雇佣机帆船一艘,船即将进人公海时,某甲与其同伙某乙砸毁船上电台,并持枪威胁船长改变航向,后被我边防巡逻截获。某甲与某乙的行为构成了( )。
A.
劫持船只罪
B.
抢劫罪
C.
敲诈勒索罪
D.
受贿罪与敲诈勒索罪
参考答案:A
· (104). 某甲在国家机关任职,某乙有求于他的职务行为,给某甲送上5万元的好处费。某甲答应给某乙办事,但因故未办成。某乙见事未办成,要求某甲退回好处费,某甲拒不退还,并威胁某乙如果再来要钱就告某乙行贿。某甲的行为构成( )。
A.
受贿罪
B.
诈骗罪
C.
敲诈勒索罪
D.
受贿罪与敲诈勒索罪
参考答案:A
· (105). —个Excel工作簿中最多可包含( )张工作表。
A. 10
B. 255
C. 20
D. 512
参考答案:B
· (106). 若想直接删除文件或文件夹,而不将其放人“回收站”中,可在拖到“回收站”时按住( )键。
A. Alt
B. Shift
C. Ctrl
D. Delete
参考答案:B
· (107). 快速启动“我的电脑”窗口的快捷键是( )组合键。
A. Windows+F
B. Windows+E
C. Ctrl+Shift
D. Ctrl+E
参考答案:B
· (108). —个应用程序窗口被最小化后,该应用程序将会( )。
A.
终止运行
B.
暂停执行
C.
在前台执行
D.
在后台执行
参考答案:D
· (109). 计算机网络的发展,经历了由简单到复杂的过程,其中最早出现的计算机网络是( )。
A. Intemet
B. PSDN
C. ARPANET
D. Ethrnet
参考答案:C
· (110). 计算机网络所不具备的功能是( )。
A.
提供硬件升级
B.
资源共享
C.
数据通信
D.
综合信息服务
参考答案:A
· (111). 如果要使用网络打印机完成本地打印任务,则要添加网络打印机,并在本机上添加( )。
A.
打印任务
B.
打印机路径
C.
网络打印机驱动程序
D.
本地打印机驱动程序
参考答案:C
· (112). 在Windows的“资源管理器”中,复制一批文件可使用“编辑”菜单的( )命令和粘贴命令。
A.
剪切
B.
删除
C.
复制
D.
撤销
参考答案:C
· (113). 计算机网络的功能是( )。
A.
电话通信
B.
数据通信、资源共享
C.
交换硬件
D.
提高计算机的可靠性
参考答案:B
· (114). 计算机局域网的英文缩写是( )。
A. WAN
B. MAN
C. SAN
D. LAN
参考答案:D
· (115). 浏览器在Internet中的主要功能是( )。
A.
获取信息
B.
网络购物
C.
网络会议
D.
收发E-mail
参考答案:A
· (116). 对于需要经常访问的网页,用户可以将它添加到InternetExplorer的( )中,以实现快速访问。
A.
工具栏
B.
主页
C.
收藏夹
D.
历史记录
参考答案:C
· (117). 下列选项中,( )不是因特网的最高层域名。
A. edu
B. www
C. cn
D. gov
参考答案:B
· (118). 英文缩写( )用来表示统一资源定位器。
A. IE
B. FTP
C. URL
D. HTTP
参考答案:C
· (119). 收发电子邮件要使用( )协议。
A. P0P3
和IP
B. TCP
和IP
C. SMTP
和TCP
D. SMTP
和POP3
来源:91考试网 91eXAm.org
参考答案:D
· (120). 通常一台计算机要接人互联网,应安装的设备是( )。
A.
调制解调器或网卡
B.
网络操作系统
C.
网络查询工具
D.
浏览器
参考答案:A
二、阅读理解题
阅读理解题一
· (121). 
Why did the author take Albert Einstein and Roald Dahl for example?( )
A. To tell readers untidy desks can make you as famous as celebrities.
B. To convince readers that untidiness is not all that bad.
C. To inform readers of one way to success—untidy desks.
D. To attract readers and show the author’s wide range of knowledge.
参考答案:B
· (122). Which of the following is TRUE according to the passage?( )
A. A messy environment will certainly lead to a messy mind.
B. A clean environment will do great harm to work efficiency.
C. People tend to clear up the mess before thinking clearly.
D. All people are not in favor of clean desk in the office.
参考答案:D
· (123). The underlined word “detrimental” probably means( )
A. disadvantageous
B. useful
C. beneficial
D. Accessible
参考答案:A
· (124). What is the main idea for this passage?( )
A. The messier the desks are, the more efficient the employees are.
B. Messy desks in the office can have a positive effect on employees.
C. We should make our office messy to improve our work efficiency.
D. Clean desks can boost the employees
,productivity and creativity.
参考答案:B
· (125). According to the text, a proper way to lead people towards clearer thinking is to()
A. make a list of priorities
B. simplify the tasks at hand
C. follow famous people
D. mess up their mind
参考答案:B
阅读理解题二
· (126). 
If you want to go on the camp, you will first have to( )
A. attend talks on the local wildlife
B. have survival training
C. walk the final five miles
D. book beforehand
参考答案:D
· (127). What does the organizer of the camp mainly stress?( )
A. Disturbing the local ecology.
B. Preserving the forest environment.
C. Private possessions and possible dangers.
D. The survival training.
参考答案:B
· (128). Go on daily walking tours and you’ll enjoy( ).
A. the wilderness
B. the Amazonian forest
C. the Asian forest
D. the forest canopy
参考答案:A
· (129). Which of the following people is/are allowed to the forest?( )
A. A family with young kids.
B. A person with physical problems.
C. Walking tourists.
D. Cyclists.
参考答案:C
· (130). Which of the following is true of the holiday camp?( )
A. It is free of charge.
B. It lasts 12 days.
C. It is organized by Broughton.
D. It attaches little importance to ecology.
参考答案:B
阅读理解题三
· (131). 
What’s behind the tension in Belfast?( )
A. Northern Ireland doesn’t belong to the Republic of Ireland.
B. Northern Ireland plans to break away from Ireland
C. Northern Ireland intends to become independent.
D. Ireland is too complicated a country to be united.
参考答案:A
· (132). Which group of people think Ireland should not be divided into two parts?( )
A. Uni