TOP

2003年职称英语考试(卫生类A级)考试真题(附解答)(八)
2013-01-13 07:35:54 来源: 作者:91考试网英语频道 【 】 浏览:699次 评论:0
阅读判断

每题1分,共7分 1、 Look after your voiceOften speakers at ameeting experience dry mouths and ask for a glass of water. You can solve theproblem by activating the saliva in your mouth. First gently bite the edges ofyour tongue with your teeth. Or, press your entire tongue to the bottom of yourmouth and hold it there until the saliva flow. Or you can imagine that you areslicing a big juicy lemon and sucking the juice.Before you beginyour talk, be kind to your voice. Avoid milk or creamy drinks that coat yourthroat. Keep your throat wet by drinking a little sweetened warm tea or dilutedfruit juice.If you sense thatyou are losing your voice, stop talking completely. Save your voice for yourspeech. You may feel foolish using paper to write notes, but the best thing youcan do is to rest your voice. If you need to see a doctor, perhaps you can get someadvice from a professional singer. In the meantime, do not even talk in a lowvoice.What about drinkingalcohol to wet your throat? I advice you not to touch alcohol before speaking.The problem with alcohol is that one drink gives you a little confidence. Thesecond drink gives you even more confidence. Finally you will feel all-powerfuland you will feel you can do everything, but in fact your brain and your mouthdo not work together properly. Save the alcohol until after you finishspeaking.Perhaps you want toaccept the advice, but you may wonder if you can change the habits of alifetime. Of course you can. Goethe, who lived before indoor skating rinks orswimming pools, said, we learn to skate in the summer and swim in thewinter’. Take this message to heart and giveyourself time to develop your new habits. If you are willing to change, youwill soon be able to say that you will never forget these techniques becausethey became a part of your body.
参考答案: B    
答案解析: 利用“口干”和“凉牛奶”作为答案线索词,在第一段发现含有线索词“口干”的相关句,接着在第2段第2句中发现“不要吃那些会给你嗓子盖上一层膜的牛奶或乳脂饮料.”在随后的句子中发现作者介绍用于保持嗓子湿润的饮料,所以判断答案为B.
1To solve the problem of dry mouths, one isadvised to take cool milk.
参考答案: A    
答案解析: 问题句说“第一段提到了刺激唾液分泌的三种方法.”.在第一段中我们发现这样的字眼:first, or, or 这样的词便是在引出这三种方法.
2The first paragraph mentions three ways ofactivating the saliva in the mouth.
参考答案: B    
答案解析: 利用“失音”和“看医生”作为答案线索词,于是在第3段发现答案相关句,相关句中作者只是说“如果你需要看医生..”,并没有建议你去看医生.
3The writer suggests that you go to see a doctorwhen you feel you are losing your voice.
参考答案: B    
答案解析: 问题问讲话前饮酒的问题.利用“酒”作为答案线索词,在第4段最后一句中发现作者说“把酒留到讲完话后再说”.
4The writer’s adviceabout alcohol before you make a speech is to take one or two drinks so as togive yourself some confidence.
参考答案: A    
答案解析: 该题与上一题相关,同样利用“酒”作为答案线索词,发现在第4段中作者说“思想和嘴”不能协调,与问题句的说法一致.
5.Due to the effect of alcohol, your thoughtand your mouth will not coordinate properly.
参考答案: C    
答案解析: 利用Geothe作为答案线索词,发现文章说Geothe生活的时代还没有室内溜冰场或室内游泳池,并没说Geothe做户外的滑冰和游泳.该题是考察对句子结构的分析.
6Geothe often did outdoor skating andswimming.
参考答案: A    
答案解析: 该题也与前一题相关.文章最后一句说“如果你愿意改变,新技能将成为你生活的一部分.”,该句也反映出作者引用Geothe的目的.
7The writer cites Geothe to prove that onecan change one''s habits.

Tags:职称英语 考试试题 责任编辑:小编01
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
上一篇2003年职称英语考试(卫生类B级)考.. 下一篇2004年职称英语等级考试试题、答..

相关栏目

最新文章

推荐文章

网站客服QQ: 960335752 - 14613519 - 48225117