TOP

2013年职称英语卫生类A阅读理解专项解析(3)(word完美版附解析)(二)
2013-01-13 09:18:41 来源: 作者:91考试网英语频道 【 】 浏览:166次 评论:0

 

试题答案与详细解析

+++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++
阅读理解
1、 Bringing Nanotechnology to Health Care forthe Poor Nanotechnology usesmatter at the level of molecules and atoms. Researchers are finding differentuses for particles with a length of one nanometer, or one-billionth of a meter,These include things like beauty products1 and dirt-resistant clothing. But onearea where many experts believe nanotechnology holds great promise is medicine.Last week, speakersat a program in Washington discussed using nanotechnology to improve healthcare in developing countries. The program took place at the Woodrow WilsonInternational Center for Scholars. Peter Singer at the University of Torontosays a nanotechnology called quantum dots2 could be used to confirm cases ofmalaria. He says it could offer a better way than the traditional process oflooking at a person’s blood under a microscope.In poor countries,this process is often not followed. As a result, sick people may get treatedfor malaria even if they do not have it. Such misuse of medicines can lead todrug resistance. Quantum dots are particles that give off3 light whenactivated. Researchers are studying ways to program them to identify diseasesby lighting up in the presence of a targeted molecule. 4Experts saynanotechnology shows promise not just for diagnosing diseases, but also fortreating them. Piotr Grodzinski of the National Institutes of Health5 talkedabout how nanotechnology could make drugs more effective. He talked aboutcancer drugs already developed with nanotechnology. He says if a drug cantarget a cancer locally in the body, then much less of it might be needed, andthat means lower side effects.6Andrew Maynard ischief scientist for the Project on Emerging Nanotechnologies at the WoodrowWilson Center. He noted that Brazil, India, China and South Africa arecurrently doing nanotechnology research that could help poor countries. But healso noted that there is some risk in using nano-materials. He saysnanometer-sized particles behave differently in the body and the environmentcompared to larger particles7. Experts say more investment in research isneeded to better understand these risks.词汇:nanotechnology/5nAnEutek7nlEdZI/n纳米技术 matter/5mAtE/n.物质 molecule/5mClikju:l, 5mEu-/n.分子atom/5AtEm/n.原子nanometer/5neinE7mi:tE/n.纳米,毫微米 (长度单位,=10-9m)one-billionthn.十亿分之一dirt-resistant adj,防尘的,防污的promise/5prCmis/n.希望,前途program/5prEu^rAm/(=programme)n.节目,节目单vt.为……编制程序scholar/5skClE/n.学者quantum/5kwCntEm/n.量;量子.dot/dCt/n.(小)点,圆点confirm/kEn5fE:m/vt.确认;证实case/keis/n.病症;病例;malaria/mE5lZEriE/n.疟(疾) misuse/5mis5ju:z/n.误用,滥用 particle/5pB:tikl/n.颗粒.微粒:粒子activate/5Aktiveit/vt.使激活identify/ai5dentifai/v.辨认diagnose/5daiE^nEuz/vt.诊断(疾病)Brazil/brE5zil/n.巴西nano-material n.纳米材料investment/in5vestmEnt / n.练习:
 
参考答案: B    
答案解析: 本题选项A在第一段第三句提到,选项C在第二段倒数第二句和第四段第一句提到,选项D则在第四段第二、三、四句提到,只有选项B全文均未提及。
1 Which ofthe following uses of nanotechnology is NOT mentioned in the passage? A. To make beauty products and dirt-resistantclothing.B. To producebetter and lighter building materials.C. To help moreaccurately diagnose diseases.D.To help moreeffectively treat diseases.
 
参考答案: C    
答案解析: 第三段最后两句说到,如果存在靶分子的话,量子点就会发光,以此辨认疾病,这正是本题答案。
2 How canquantum dots be used to confirm diseases? A. To make beauty products and dirt-resistantclothing.B. To producebetter and lighter building materials.C. To help moreaccurately diagnose diseases.D.To help moreeffectively treat diseases.
 
参考答案: A    
答案解析: 第四段全段都在讲纳米技术如何提高药物疗效,而中心就在于纳米技术能使药物对准疾病病灶(文章中实际是举已经研发的治癌药为例)从而提高药物疗效。
3How cannanotechnology be used to make a drug more effective? A. To make beauty products and dirt-resistantclothing.B. To producebetter and lighter building materials.C. To help moreaccurately diagnose diseases.D.To help moreeffectively treat diseases.
 
参考答案: C    
答案解析: 第五段第二句已经说得很清楚,其中并没有Iran。
4Thefollowing developing countries are doing very well scientific research onnanotechnology EXCEPT______. A. To make beauty products and dirt-resistantclothing.B. To producebetter and lighter building materials.C. To help moreaccurately diagnose diseases.D.To help moreeffectively treat diseases.
 
参考答案: D    
答案解析: 第五段第三、四句说到,纳米材料的颗粒在体内和在体外环境中作用可能不太一样,因此可能存在某种危险性。其实言外之意还存在未知数,所以后一句才说需要更多投入以便搞清它们的危险性。
5Which of thefollowing is the possible risk in using nano-materials mentioned in thepassage? A. To make beauty products and dirt-resistantclothing.B. To producebetter and lighter building materials.C. To help moreaccurately diagnose diseases.D.To help moreeffectively treat diseases.

Tags:职称英语 考试试题 责任编辑:小编01
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
上一篇最新职称英语卫生类词汇选项练习(.. 下一篇2013年职称英语考试卫生类强化训..

相关栏目

最新文章

推荐文章

网站客服QQ: 960335752 - 14613519 - 48225117