微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员、事业编、教师等考试资料40G!
1It can be inferred from the text that scientist now generally agree that the A.enormous wingspan of the pterosaurs enabled them to fly great distancesB.structure of the skeleton of the pterosaurs suggests a close evolutionary relationship to batsC. fossil remains of the pterosaurs reveal how they solved the problem of powered flightD.pterosaurs were reptiles 参考答案: D 这是一道审题定位题型。该题的答案信息在第二段的第一句,根据本句的内容即可得出本题的正确答案是D。考生要加强对题干的理解和认识,并且要善于找到原文和题干相吻合之处,否则就会失去解题思路。----------------------------------------2The author views the idea that the pterosaurs became airborne by rising into light winds created by waves as A.revolutionary.B.unlikelyC.unassailableD.probable 参考答案: B 本题是一道句间关系题型。本题的答案信息在尾段的第一、二句和尾段的倒数第一、二句。从尾段的第二句 “Each hypothesis has its difficulties” (每种假设都有缺陷)可以判断:作者认为“从浪尖上伴轻风飞起”是不可能的。考生要加强对句子之间语意关系的理解。----------------------------------------3According to the text, the skeleton of a pterosaur can be distinguished from that of a bird by the A.size of its wingspanB. presence of hollow spaces in its bonesC.anatomic origin of its wing strutD.presence of hooklike projections on its hind feet 参考答案: C 本题是一道审题定位题。其答案信息在第三段。题干中问翼龙和鸟类骨骼方面的“不同”。原文第三段中涉及两者相同与不同。第三段的尾句暗示本题的正确答案是C。考生在解题时应加强审题定位的能力。----------------------------------------4The ideas attributed to T. H. Huxley in the text suggest that he would most likely agree with which of the following statements? A.An animal’s brain size has little bearing on its ability to master complex behaviors.B.An animal’s appearance is often influenced by environmental requirements and physical capabilities.C.Animals within a given family group are unlikely to change their appearance dramatically over a period of time.D.The origin of flight i