微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员、事业编、教师等考试资料40G!
1The primary purpose of the text is to propose A.an alternative to museum display of artifactsB.a way to curb illegal digging while benefiting the archaeological professionC.a way to distinguish artifacts with scientific value from those that have no such valueD.the governmental regulation of archaeological sites 参考答案: B 这是一道中心主旨题。本文的中心主旨句在第二段的第一、二句。从这两句话中我们可以推断出本题的正确选项是B。考生在破解此类题型时一定要首先识别出全文的中心主旨句。----------------------------------------2Which of the following is mentioned in the text as a disadvantage of storing artifacts in museum basements? A.Museum officials rarely allow scholars access to such artifactsB.Space that could be better used for display is taken up for storageC.Artifacts discovered in one excavation often become separated from each otherD.Such artifacts’ often remain uncatalogued and thus cannot be located once they are put in storage 参考答案: D 本题是一道细节推导题。根据本题题干中的“museum basements”可将本题的答案信息迅速确定在第五段首句。通过阅读和理解第五段的首句和第二句,尤其是第二句,我们可推导出本题的正确选项应该是D。考生在解题时一定要善于审题定位,并且要善于联系上下句所陈述的内容。----------------------------------------3The author mentions the excavation in Cyprus (line 2, paragraph 4) to emphasize which of the following points? A.Ancient lamps and pottery vessels are less valuable, although more rare, than royal seal impressionsB.Artifacts that are very similar to each other present cataloguing difficulties to archaeologistsC.Artifacts that are not uniquely valuable, and therefore could be sold, are available in large quantitiesD.Cyprus is the most important location for unearthing large quantities of salable artifacts 参考答案: C 这是一道句间关系题。本题题干已将本题的答案信息来源确定在第四段第二句,通过仔细阅读第四段的三句话,并结合第三段结尾的四句话,我们可以推断出涉及“价值”、“数量大”等内容的选项C应该成为本题的正确选项。考生在解题时应十分重视句子之间的相互关系,并且要
|