TOP

2009年职称英语等级考试理工类A级真题(三)
2011-01-12 11:15:39 来源: 作者: 【 】 浏览:2163次 评论:0
imits for water use.
 A.Right  B.Wrong  C.Not mentioned  
参考答案: A     答案解析: The report concludes that there is ample evidence to justify immediate and coordinated action to safeguard supplies and use water more efficiently. 以及下文都提到报告里详细内容,和相对措施
2The World Bank report implies that urgent action should be taken to protect water supplies.
 A.Right  B.Wrong  C.Not mentioned  
参考答案: C     答案解析: 文中提到fish的只有“fish species are at risk from human activities”,根本没提到大西洋的鱼。
3Some species of fish in the Atlantic are at dangerously low levels.
 A.Right  B.Wrong  C.Not mentioned  
参考答案: B     答案解析: half the world's coral reefs (珊瑚礁) may perish in 100 years.一半的珊瑚礁可能会灭亡。
4Almost all coral reefs may disappear in 100 years.
 A.Right  B.Wrong  C.Not mentioned  
参考答案: B     答案解析: The World Bank report estimates that as much as half of the world's population, concentrated in Africa, the Middle East and south Asia, will face 'severe water shortages' by 2025.通过这句话,可见整个世界,包括分粥,亚洲等发展中国家也将面临水资源短缺的问题,所以,并不是发展国家独有的问题。
5Most developed countries will face water shortages in 20 years.
 A.Right  B.Wrong  C.Not mentioned  
参考答案: A     答案解析: Half the world's wetlands have disappeared during the last century, while estimates suggest that water use will rise by 50% in the next 30 years。文中直接有提到。
6It is estimated that water use will rise by 50% in the next 30 years.
 A.Right  B.Wrong  C.Not mentioned  
参考答案: A     答案解析: Three-quarters of the world's people may live within 100km of the sea in 2025, putting even more pressure on stretched coastal ecosystems. Three-quarters四分之三,可见,2025年大部分人确实是要居住在100公里的海域。
7Most of the world's population may live within 100km of the sea in 2025.
 A.Right  B.Wrong  C.Not mentioned  
概括大意与完成句子
(每题1分,共8分;下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。)1、Chimpanzees 1.Chimpanzees (黑猩猩) will soon be extinct (灭绝). If the present rate of hunting and habitat (栖息地) destruction continues, then within 20 years, there will be no chimpanzees living in the wild. But this is more than an environmental or moral tragedy (悲剧). Chimpanzee extinction may also have profound implications (含意) for the survival of their distant relatives - human beings. 2.In 1975 the biologist Marie-Claire King and Allan Wilson discovered that the human and chimpanzee genomes (基因组) match by over 98%. Compare this to the mouse, used as model for human disease in lab tests, which shares only 60% of its DNA with us. In fact, chimpanzees are far more similar to humans than they are to any other species of monkey. As well as resembling us genetically, chimps are highly intelligent and able to use tools. These facts alone should be enough to make protection of chimps an urgent priority (优先). But there is another, more selfish reason to preserve the chimp. 3.The chimpanzees' trump card (王牌) comes in the field of medical research. Chimpanzees are so similar to humans that veterinarians (兽医) often refer to human medical textbooks when treating them. Yet chimpanzees do show differences in several key areas. In particular, chimps are much more resistant to a number of major diseases. It is this ability that is so interesting. 4.For example,
Tags:职称英语真题 责任编辑:w48225117
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
上一篇职称英语考试2011年理工C答案完全.. 下一篇2010年职称英语等级考试理工类B级..

相关栏目

最新文章

推荐文章

网站客服QQ: 960335752 - 14613519 - 48225117